Boka tid

Friskvårdskontroll

Här får du reda på din hunds svagheter och styrkor genom att jag utför en rörelseanalys och kontrollerar din hunds muskel- och ledstatus.
Utefter de fynd jag hittar ger jag dig tips och råd om hur du stärker upp din hund och hur du förebygger skador.
Detta är något man bör göra regelbundet, oavsett om du har en sällskapshund, en aktiv tävlingshund, en tjänstehund eller en högpresterande arbetshund.
En hund är väldigt bra på att anpassa sina rörelser utefter kroppens förmåga vilket innebär att den hittar egna sätt att röra sig på för att avlasta det område som inte fungerar optimalt. Det resulterar i att vissa muskler får jobba extra hårt för att kompensera upp de svaga delarna vilket i sin tur leder till ömhet och stelhet i muskulaturen och bidrar till en ökad skaderisk.
Jag rekommenderar att man, från 6-12 månaders ålder, gör en friskvårdskontroll en gång per år för att hinna stoppa eventuella felbelastningar i tid. Har man dessutom en arbetande hund rekommenderar jag att man gör en friskvårdskontroll inför och efter tränings- och tävlingssäsongen.

Friskvårdskontroll inkl. behandling

Här utför jag en rörelseanalys och kontrollerar din hunds muskel- och ledstatus.
Utefter de fynd jag hittar så behandlar jag din hund på bästa sätt med laser eller massage.
Fördelen med denna tjänst jämfört med en separat friskvårdskontroll är att din hund kan börja med sin behandling/rehabilitering på en gång. Har den smärta, är öm eller väldigt spänd i sina muskler så bör behandling sättas in omgående och på detta sätt spar ni både tid och pengar.

Hanteringsträning individanpassad/besökspepp

Jag får in många osäkra och rädda hundar som har svårt för hanteringen från både djurägaren och från främmande människor och det är grundidén till dessa tjänster.
Alla hundar, oavsett hanteringsproblematik, är såklart välkomna.

Individanpassad hanteringsträning riktar sig till dig som vill få en individanpassad hjälp med hanteringen av din hund.
Vi går igenom era individuella mål och lägger upp en träningsplan utefter dessa. Kanske vill du få hjälp med att själv kunna plocka och pilla på din hund, eller få hjälp med att hitta en trygghet i att en främmande människa tar på din hund under tex ett veterinärbesök.
Hundar som är med om en obehaglig upplevelse under en hantering, ofta ihop med smärta, skapar ibland starka minnesbilder som kan vara svåra att få kontroll på.
Oavsett problem så skapar vi en riktad träningsplan med regelbundna träffar för att kunna mäta framgångarna.
Denna tjänst kan enbart köpas som ett klippkort om 5 tillfällen som måste nyttjas inom 3 månader.
Detta för att den viktiga kontinuerliga träningen ska bli av.
Besökspepp för den osäkra hunden är för dig som har bokat en tid hos mig men som har en rädd och osäker hund som har svårt för hanteringen av främmande människor.
Vill du få möjlighet att ta med din hund till mig innan ditt besök för att bygga upp en bra relation och upplevelse, där du får veta hur kommande besök går till och även lägga fram specifika önskemål om tillvägagångsättet?
Vissa hundar, samt dess ägare, behöver få känna in lokalen, få träffa fysioterapeuten och även få höra hur besöket går till för att bättre kunna slappna av under nästa tillfälle.
Är djurägaren avslappnad och lugn så har vi redan kommit en lång bit på vägen.

Ni är alltid välkomna att skicka ett mail om ni är osäkra på något eller om ni vill bolla tankar/funderingar med mig innan ni bokar en hanteringstjänst.

Laserbehandling

Laser omvandlas till värme och påverkar både vävnaden och kroppens funktioner genom att verka smärtstillande, antiinflammatoriskt och immunförsvarshöjande.
Som behandlingsmetod är lasern optimal för hundar med ledproblem, muskulära problem, akuta skador, smärta och under läkningstiden efter en operation.

Lasern har en otroligt bra effekt och är väldigt populär som behandlingsmetod men det finns tillfällen då man inte rekommenderar laserbehandling:

 • Cancer
 • Dräktighet
 • Blödande skador
 • Epilepsi, med undantag för rygg och ben som kan lasras
 • Hundar med anemi
 • Hundar som äter fotosensitiva mediciner

Vid remiss till mig från veterinären täcks ibland laserbehandling av ditt försäkringsbolag och du kan därför få tillbaka en viss summa av rehabiliteringskostnaden.

Massagebehandling

Denna behandling är för alla hundar, oavsett om det är en sällskapshund som hänger med på promenader eller om det är en aktiv tävlingshund som tränas hårt under långa perioder. Det är också en behandling som passar den skadade hunden som har tillfälliga eller permanenta problemområden som kräver behandling, tex kronisk ledvärk, ryggsmärta eller på den svaga hunden vars muskulatur ska byggas upp.

Massage är inte bara avkopplande och relationshöjande, en regelbunden massage skapar en smärtlindrande effekt och ökar blodcirkulationen vilket bidrar till en snabbare återhämtning efter ansträngning.
Muskler som inte får tillräckligt med återhämtning blir spända, ömma och överansträngda och bryts ner istället för att byggas upp. När en muskel bryts ner och blir svag måste andra muskler kompensera upp och jobba hårdare för att kroppen ska orka fungera.
Med massage hjälper vi de kompenserande musklerna att slappna av och återhämta sig vilket minskar risken för att hunden felbelastar sin kropp och skadar sig.

Vid remiss till mig från veterinären täcks oftast massagebehandling av ditt försäkringsbolag och du kan därför få tillbaka en viss summa av rehabiliteringskostnaden.

Träningsschema

Ett träningsschema är individuellt anpassat efter dina önskemål och sträcker sig under 4 veckor med en friskvårdskontroll som start.
Bor ni på distans och är intresserade av ett träningsschema så kontakta mig.
Nedan ser ni exempel på vad jag kan hjälpa till med:

 • Igångsättning efter vila eller rehabilitering
 • Styrketräning
 • Balans- och koordinationsträning
 • Konditions- och uthållighetsträning
 • Rörelseträning för en förbättrad prestation under arbete

Privatlektion balansboll

En bra coremuskulatur är viktig för alla hundar, men framför allt de aktiva hundarna som tränar och tävlar. Har hundens dessutom en dålig kroppskontroll är skaderisken enorm då hunden inte kommer kunna hantera kraften korrekt som kommer ur kroppen.
Ur rehabiliteringssynpunkt är balansträningen ett måste då hunden måste bygga upp sina skelettnära muskler för att avlasta en dålig led, en svag rygg eller liknande.

Kloklippning

Jag tar emot hundar för kloklippning, dock ej hundar som bits.

Föreläsning och workshop

Exempel på innehåll:

 • Friskvård för hemmabruk
 • Visitation för hemmabruk
 • Träningslära
 • Den viktiga balansträningen
 • Den gamla hunden
 • Den unga hunden
 • Smärta hos hund

Ni kan självklart ha önskemål om innehållet.
Det finns även möjlighet att kombinera en föreläsning med en workshop, eller varför inte en friskvårdskontroll?