Jag som driver Working Dogs REHAB heter Amanda Lundwall och bor med min sambo och våra djur i Hallsberg utanför Örebro.
Jag är diplomerad hundinstruktör via Hundens Hus 2011-2012 och har även jobbat där som instruktör i två år.
2017-2018 utbildade jag mig till Certifierad hundfysioterapeut via Redog i Västerås och gjorde min praktik där.
Mitt projektarbete under den utbildningen pågick i 6 månader och gick ut på att se vad regelbunden friskvård gör hos högpresterande arbetshundar. Jag gjorde arbetet ihop med yabasta.se där jag följde 5 av hennes Siberian huskies som tränades inför VM i medeldistans och jag lärde mig så mycket mer än bara det praktiska arbetet jag utförde.

Under oktober 2018 – mars 2019 utbildade jag mig till Certifierad hundmassör via Redog.

Under 2018 gick jag även en utbildning via Nordisk heste- og hundeterapiskole som heter Elite Hundeeier som pågick under 6 månader. Under denna utbildning djupdök vi bland annat i träningslära, anatomi, massage och stretching, rehabilitering och skador.

Jag har idag en malinoistik som heter Jaga, född 2011, en Siberian huskytik som heter Galen, född 2012 och en Siberian huskyhane som heter Fräck som är född 2018.
Jag lånar även en Siberian huskyhane från Varggyllens Kennel som heter Panik som är lika gammal som Galen.
Med Jaga har jag tränat det mesta, allt ifrån rallylydnad till skydd men tack vare hennes epilepsi och senare spondylos så fick vi lägga allt på hyllan. Idag lever hon ett glatt liv som en aktiv pensionär som rehabiliteras här hemma och tränas försiktigt när kroppen fungerar. Det är tack vare henne som jag fick upp intresset för friskvård och rehabilitering.
Galen och Panik tränas främst i drag men står även på löpband, balansboll och går promenader med klövjeväska.
Fräck är min blivande tävlingshund inom draghundsporten men även han kommer tränas varierat för att få en stark och hållbar kropp.
Alla mina hundar behandlas regelbundet med massage och laser för att hålla kroppen i form och för att må bra.